Social

#olimpic #minister

Ministerul Educatiei: Admiterea la facultate a olimpicilor nu a fost prejudiciata

Ministerul Educatiei a anuntat ca va ancheta modul in care patru elevi au fost introdusi, din greseala, in ierarhia finala a Olimpiadei Nationale de Fizica, precizand ca admiterea la facultate , fara examen, a premiantilor la olimpiadele nationale si internationale nu a fost prejudiciata.

Potrivit ministerului, inscrierea olimpicilor in vederea intrarii la facultate, in conformitate cu articolul 59 din Legea  invatamantului, se face pe baza diplomei care atesta performantele obtinute la concursurile si olimpiadele nationale sau internationale.

"Eroarea constatata in lista celor 433 de olimpici publicata pe site-ul www.edu.ro va fi remediata in regim de urgenta. Astfel, cei 4 elevi introdusi in mod eronat in ierarhia finala a Olimpiadei Nationale de Fizica vor fi eliminati, iar elevul ramas initial in afara palmaresului va figura in varianta actualizata a documentului", afirma Ministerul Educatiei.

Precizarile au venit dupa ce, luni, s-a constatat ca pe lista celor 433 de premianti la olimpiade au fost introdusi, in mod eronat, patru elevi, care aveau astfel posibilitatea de a intra la facultate fara examen.

Potrivit Legii invatamantului (nr. 84/1995), absolventii de liceu cu diploma de bacalaureat, care au obtinut in unul dintre ultimii doi ani de studii distinctii la olimpiade scolare internationale, la concursuri artistice sau sportive de nivel continental, mondial sau olimpic, au dreptul de a se inscrie in invatamantul universitar fara sustinerea admiterii.

Absolventii de liceu cu diploma de bacalaureat, care au obtinut, in cel putin unul dintre ultimii doi ani de studii, premii la olimpiade scolare, la concursuri artistice sau sportive, de nivel national sau pe grupe de tari, pot fi admisi in invatamantul universitar, conform criteriilor generale stabilite de Ministerul Educatiei a criteriilor specifice elaborate de senatele universitare.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea