Social

# decizia finala #vacanta prelungita #structura an scolar #ministerul educatiei #examene #elevi

Ministerul Educatiei a luat decizia finala! Vacanta de primavara prelungita, cu exceptia claselor terminale. Ce se intampla cu examenele

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a anuntat varianta finala privind structura acestui an scolar. Modificarile au fost facute din cauza cresterii numarului de cazuri de coronavirus si include prelungirea vacantei de primavara, cu exceptia elevilor din anii terminali.  

Varianta agreata de ministrul Educatiei este prelungirea vacantei de primavara pentru toti anii cu exceptia celor din anii terminali - clasele a VIII-a si a XII-a, care sa mearga la cursuri in luna aprilie sau sa aiba ore online, intre cele doua vacante prevazute in prezent, adica intre 11-29 aprilie. Datele examenelor finale nu se mai modifica, nici structura anului scolar.

Iata principalele declaratii facute de Ministrul Educatiei:

"In urma consultarilor deschis si constructive, luand in considerare toate propunerile formulate, au rezultat urmatoarele 10 concluzii:

1. Examenele nationale se vor desfasura la datele stabilite conform calendarului deja aprobat si cunoscut. Lar la examenul de bacalaureat probele de comeptenta vor fi echivalate.

2. Structura anului scolar nu va suferi nicio modificare pentru clasele terminale, care termina vacanta pe 9 mai. Pentru celalalte clase se face punte intre cele doua vacante de paste, intre 2 aprilie si 4 mai.

3. In perioada 12-30 aprilie elevii din clasele terminale participa la cursuri online.

4. Semestrul al doilea se incheie pe 25 iunie.

5. Avand in vedere reducerea cu o saptamana a semestrului al doilea, se pot comprima acele activitati de evaluare si incheierea situatiei scolare, astfel ca nu va fi nevoie de recuperari, datorita efortului cadrelor didactice si a faptului ca nu se dau tezele semestriale.

6. Evaluarea nationala pentru clasa a doua se reprogrameaza in luna mai.

7. Pentru localitatile carantinate, simularile se vor organiza dupa iesirea din carantina.

8. Programul national de actiuni remediale se va organiza in intreaga perioada in care exista actiitati didactice, doar pana la pragul de infectare de 6 la mia de locuitori.

9. Alaturi de vaccinare, testarea este un element absolut esential in scoli si sunt absolut convins ca problema testarii in scoli va fi rezolvata extrem de rapid.

10. Se renunta la saptamana „Scoala altfel”.”, se arata in comunicatul tranmis de Ministrul Educatiei.

Sursa foto: bizbrasov.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea