Social

#piata muncii #platforma #joburi absolventi #integrare absolventi

Ministerul Educatiei a lansat platforma care urmareste cati absolventi au un job

Ministerul Educatiei a lansat aseara platforma www.joburi-absolventi.edu.ro, care va monitoriza cati studenti absolventi ai 50 de universitati de stat si private din tara reusesc sa isi gaseasca un job dupa terminarea studiilor.

Platforma recent lansata de Ministerul Educatiei va oferi oportunitatea unei interconectari intr-un spatiu virtual a studentilor, a profesorilor, a personalului specializat din cadrul ministerului, dar si a companiilor care doresc sa ofere locuri de munca tinerilor absolventi.

Aceasta platforma va permite, de asemenea, si culegerea datelor necesare pentru urmarirea insertiei absolventilor pe piata muncii, in urma completarii unui chestionar de catre acestia.

"Atunci cand vorbesti de integrarea absolventilor pe piata muncii, cred ca universitatile trebuie sa aiba un dialog cu cei care reprezinta piata muncii, cu partenerii nostri de zi cu zi.

Ecuatia are mai multe necunoscute si rolul acestui proiect, dar si a altor discutii, dezbateri, cercetari este acela de a incerca sa calibram atat educatia, cat si formarea continua, dar sa si intelegem mecanismele si directiile dupa care se orienteaza piata", a declarat Remus Pricopie, ministrul Educatiei.

Sursa foto: rtv.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea