Social

#notar #identifica #acte de identitate #evidenta #populatie

Ministerul de Interne ii ajuta pe notari sa depisteze actele de identitate false

Actele de identitate falsa vor fi depistate de Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania ( UNNPR ) prin accesarea, prin internet, cu sprijinul Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA), a bazei de date privind evidenta populatiei.

"In cursul anului 2008, au avut loc la sediul Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA) o serie de reuniuni ale grupului de lucru comun Ministerul de Interne - Uniunea Notarilor, referitoare la stabilirea unei solutii de accesare a bazei de date privind evidenta populatiei de catre notarii publici, in scopul depistarii actelor de identitate false ce pot fi prezentate notarilor", se arata in raportul Consiliului Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania, informeaza NewsIn.

Initial, s-a incercat verificarea prin linii telefonice securizate, idee la care s-a renuntat din cauza costurilor mari. "In raportul Consiliului Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania, se precizeaza ca Ministerul Internelor si Reformei Administrative isi va da acordul final , pentru punerea in executie a proiectului, conditia fiind ca Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania sa suporte toate cheltuielile necesare implementarii programului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea