Social

Ministerul de Interne din Bulgaria, zguduit de un scandal de coruptie

Bulgaria, aflata inca sub monitorizarea Comisiei Europene, este afectata de un scandal de coruptie in Ministerul de Interne, dupa arestarea pentru abuz de putere a doi oficiali din politie si in conditiile zvonurilor referitoare la eventuala implicare a chiar ministrului de interne, potrivit AFP.

Ilia Iliev, fost numar doi in minister si secretar general, a fost arestat si inculpat pentru abuz de putere. Cu o saptamana inainte, directorul adjunct al serviciului de combatere a crimei organizate, Ivan Ivanov, a fost arestat la randul sau pentru abuz de putere.

Potrivit transcriptului inregistrarilor telefonice, Ivan Ivanov ar fi avut contacte ilegale cu infractori si ar fi divulgat informatii cu privire la operatiunile politiei, pentru a proteja interesele celor implicati in economia subterana.

„Ivanov este doar un tap ispasitor ... se obisnuieste ca astfel de persoane din niveluri inferioare sa fie vizate, pentru ca sefii sa poata lucra in continuare", a subliniat Vanio Tanov, fost sef al unitatii de combatere a crimei organizate. Potrivit acestuia, Ivanov a fost sacrificat pentru a se ascunde activitatile corupte ale actualului responsabil al acestei unitati, Valentin Petrov.


Raportul CE, asteptat cu ingrijorare


„Opozitia de dreapta a profitat pentru a cere demisia ministrului de interne, care si el ar urma sa fie anchetat in cadrul acestui scandal. Ministrul Petkov, figura-cheie a Partidului So­cialist, a recunoscut deja ca „a vorbit la telefon si s-a intalnit cu persoane care erau supravegheate si anchetate de politie".

"Cu acest ministru de interne in functie, ne putem astepta ca viitorul raport al Comisiei Europene pe tema eforturilor in lupta anticoruptie, asteptat in iunie, sa fie cel mai grav de pana acum", a avertizat Daniel Mitov, vicepresedintele Partidului Conservator al Democratilor pentru o Bulgarie puternica. Presedintele Comisiei Europene este asteptat vineri la Sofia.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea