Social

#bani europeni #fermieri #ministerul agriculturii si dezvoltarii rurale #fonduri europene

Ministerul Agriculturii ii invata pe fermieri cum sa foloseasca banii europeni

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) intinde o mana de ajutor fermierilor care vor sa-si dezvolte afaceri locale. Ministerul a lansat ieri Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala (RNDR), prin care le ofera acestora asistenta pentru proiecte dezvoltate cu ajutorul fondurilor europene.

Pana in 2015, aceasta retea va fi finantata cu 108 milioane de de lei. RNDR are in prezent 539 de membri inscrisi si 81 de grupuri de actiune, selectati in 2011 de minister.

In continuare, in aceasta retea se pot inscrie fermieri , ONG-uri, administratii publice rurale sau alte persoane interesate de dezvoltarea mediului de afaceri in zonele rurale.

"Reteaua trebuie sa asigure o mai buna coordonare a grupurilor de actiune locala. Fiecare grup va putea depune proiecte locale de pana la 200.000 euro, iar plafonul maxim este de 2,8 milioane euro pe grup, deci fiecare grup poate avea pana la 13 proiecte. Recomand ca acesti bani sa fie folositi pentru a dezvolta afaceri locale si nu pentru a dezvolta infrastructura locala, care are si alte posibilitati de finantare", a afirmat Stelian Fuia, ministrul Agriculturii .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea