Social

#economie #precautie #consum de energie electrica #producatorii de curent electric

Minim istoric la consumul de energie electrica in minivacanta de Paste

Dupa valurile de scumpiri din ultima vreme, se pare ca romanii au inceput sa fie din ce in ce mai atenti la toate cheltuielile pe care le fac. In minivacanta de Paste a fost inregistrat cel mai mic consum de energie electrica din istorie, semn ca romanii isi iau masuri de precautie in privinta consumului inutil de energie electrica, tinand cont mai ales de faptul ca in doar ultimul an energia electrica s-a scumpit cu 10% si urmeaza noi majorari.

Potrivit datelor furnizate de producatorii de energie electrica, in minivacanta de Paste de la inceputul lunii mai s-a ajuns la un minim istoric la consumul de energie electrica in Romania, mai exact la o medie zilnica de 3.700 MWh, adica jumatate fata de media obisnuita a acestei perioade.

Aceasta tendinta de scadere a consumului de energie electrica ii ingrijoreaza insa pe unii dintre producatorii de curent electric, deoarece un consum mic ar putea duce la deconectarea acestora, la fel cum s-a intamplat si in cazul marilor termocentrale pe carbune.

Sursa foto: finantistii.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea