Social

#regulament #lpf #frf #liga i #fotbal #cfr cluj

Minim 8 jucatori romani in lot pentru fiecare meci din Liga I

Incepand cu sezonul 2009-2010 cluburile din Liga I vor fi nevoite sa includa minim 8 jucatori de cetatenie romana sau formati la nivel national in lotul pentru fiecare meci. Decizia comitetului executiv al FRF afecteaza cel mai mult CFR Cluj.

Decizia federatiei va fi aplicata pentru toate echipele de fotbal din Romania: formatiile de liga a II-a vor fi nevoite sa aiba minim 10 romani, iar cele din liga a III-a minim 12. "Jucator format la nivel national" este definit de FRF ca un fotbalist care a fost legitimat sau a participat la competitii pentru un club timp de minim 3 ani intre 15 si 21 de ani, informeaza Realitatea.net.

Cea mai afectata echipa este CFR Cluj. Lotul cu care campioana a participat in retur a avut 22 de jucatori straini si doar 6 jucatori romani .

O alta masura adoptata de Comitetul Executiv prevede mutarea comisiilor de litigiu de la FRF la LPF. Regulamentul Disciplinar al FRF pentru noul sezon a fost si el modificat alaturi de Regulamentul Privind Statutul Jucatorului, a celui pentru fotbalului in sala si a celui ce reglementeaza activitatea agentilor de jucatori.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea