Social

Minerii renunta la proteste

Liderii sindicali ai Centralei Nationale Miniere au hotarat, ieri, in sedinta Colegiului Director, suspendarea mitingului preconizat a avea loc vineri, 25 noiembrie, in Bucuresti. "Am analizat protocolul incheiat cu Ministerul Economiei si Comertului (MEC) in cele doua runde de negocieri care au avut loc saptamana trecuta si aseara (n.red. - luni, 21 nov) si s-a hotarat ca acest miting sa se suspende pana cand datele din protocol si termenele pe care le-am fixat vor fi respectate si pana cand in bugetele de venituri si cheltuieli ale companiilor miniere pentru anul 2006 cifrele respective vor fi cuprinse", a declarat vicepresedintele CNM, Valeriu Cernat.

Potrivit ministrului economiei si comertului, Codrut Seres , in urma solicitarilor liderilor de sindicat si a negocierilor, sindicatele miniere au obtinut o majorare a platilor compensatorii de circa 27%, calculata pentru acoperirea indicelui inflatiei din ultimii trei ani. "Totodata, ei au fost asigurati de intentia MEC de a sprijini minele viabile, cu investitii in modernizare, astfel incat acestea sa-si continue activitatea in conditiile reducerii subventiei cu circa 17% la huila si cu 25% pentru celelalte activitati miniere", a anuntat Seres . La iesirea de la negocieri, liderii sindicali din minerit s-au declarat multumiti de rezultatele negocierilor, considerand ca ultimele doua intalniri care au avut loc la sediul institutiei au reprezentat un succes.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea