Social

#sanatate #studiu #minciuni #efecte minciuni sanatate

Minciuna dauneaza grav sanatatii. Afla cum te poti imbolnavi daca nu spui adevarul

Sase din 10 persoane au recunoscut ca nu reusesc sa sustina o conversatie de 10 minute in care sa nu spuna macar o minciuna, arata un studiu realizat la Universitatea din Massachusetts. In plus, barbatii mint de doua ori mai mult decat femeile. Necazul este ca minciuna poate dauna grav sanatatii.

Cercetatorii citati de Fox News au descoperit ca efortul de a face credibile povestile inventate sporeste nivelul de stres, care are efecte nocive asupra psihicului, dar si a fizicului pe termen lung. Anxietatea si stresul maresc cu 27% riscul unui atac de cord, arata studiul citat.

In plus, minciunile creeaza o senzatie de greutate, de apasare, care ii poate impiedica pe oameni sa fie activi, arata un alt studiu, intreprins la Stanford University.

Minciunile afecteaza si relatiile, somnul si alte aspecte ale vietii care, odata tulburate, au repercusiuni asupra sanatatii. Specialistii francezi au aratat ca participantii la un stiudiu care fusesera instruiti sa evite constient minciunile au raportat ca relatiile lor se imbunatatisera, ca dormeau mai bine, erau mai putin tensionati si nu sufereau de dureri de cap.

Sursa foto: tempesttcup.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea