Social

Militanti anti-NATO germani, ridicati de mascati din fata Fabricii Timpuri Noi

Zeci de mascati au intervenit, miercuri, in jurul orei 14.00, la evacuarea a aproximativ 30 de militanti anti-NATO din Fabrica Timpuri Noi din Bucuresti, unde acestia au inchiriat o hala.

Politisti mascati au ridicat zece cetateni germani, ei urmand a fi audiati. Cetatenii straini au fost ridicati din fata portii fabricii. Treizeci de mascati au intrat in sediul fabricii pentru a-i evacua pe protestatari.

Operatiunea de evacuare este executata de jandarmi si lucratori ai Serviciului Politiei de Interventie Rapida (SPIR), militantii fiind dusi la Sectiile de Politie 10 si 11, unde vor fi audiati si identificati, sustin surse judiciare.

Un numar de 12 manifestanti au fost transportanti la Sectia 11, iar restul au fost dusi la Sectia 10, au precizat sursele citate.

Militanti anti-NATO, romani si de alte origini, sustin ca au un contract legal de inchiriere cu reprezentantii fabricii bucurestene, insa conducerea a cerut, miercuri, evacuarea lor.

Ei au platit aproximativ 2.800 de lei, pentru a inchiria spatiul pana luni, 7 aprilie.

Miercuri, in jurul orei 13.00, cei care vroiau sa intre in sediul fabricii li s-a comunicat de catre paznici ca nu mai au acces, astfel ca cei care ies din spatiul inchiriat risca sa nu se mai poata intoarce.

La inceptul saptamanii, militanti s-au cazat intr-o hala a Fabricii Timpuri Noi, ei improvizandu-si o tabara, unde s-au strans aproximativ 50 de persoane. Totodata, ei au pictat o serie de bannere cu mesaje pacifiste (de genul "Stop Razboi-Stop NATO!").

George C., unul dintre militantii aflat in hala, a sustinut ca se simte "ca la puscarie" si ca nici macar o sticla cu apa nu-si mai poate cumpara.

In jurul orei 11.45, adjunctul Sectiei 11 Politie, insotit de politisti, a sosit la Fabrica Timpuri Noi, iar in momentul in care fortele de ordine au vrut sa patrunda in sediu, cativa militanti au vrut sa intre si ei, moment in care s-a produs o mica altercatie.

La ora 14.00, militantii aveau programate workshop-uri si alte activitati.

In cazul in care nu vor fi lasati sa-si desfasoare activitatile, ei vor iesi in strada si vor manifesta pe strazile Capitalei.

Luni, pe un site internet al anarhistilor a fost publicata o scrisoare deschisa pentru "romanii obisnuiti" transmisa de "niste anarhisti din Berlin", in care acestia ii cheama alaturi de ei pe romanii obisnuiti si-i asigura de prezenta lor pe strazile din Bucuresti, insa nu in numar mare.

Semnatarii documentului, redactat intr-o romana inexacta, isi asumau cu bucurie statutul de "seriosi oponenti ai celor ce duc razboaiele NATO". "Da, noi, ca anarhisti, ca oameni ce se opun oricarei forme de putere asupra oamenilor, ce se opun oricaror relatii sociale autoritariene si oricarei forme de exploatare si constrangere , ne opunem in mod consecvent institutiilor armatei, industriei armelor si, in general, militarismului din lume", sustin semnatarii.

Liderii NATO se reunesc miercuri seara, la Bucuresti, pentru un summit de doua zile care va trebui sa rezolve divergentele publice dintre Statele Unite si Franta si Germania, privind acordarea statutului de candidat la aderare Ucrainei si Georgiei.

Acest summit, care va fi cea mai mare reuniune din istoria Aliantei Nord-Atlantice, cu participarea a circa 60 de sefi de state si guverne, carora li se vor alatura secretarul general al ONU si presedintele Comisiei Europene, va lansa un apel pentru noi eforturi in Afganistan.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea