Social

#studenti greci #proteste atena salonic #guvern

Mii de studenti greci reiau protestele violente la Atena si Salonic

Cateva mii de profesori, liceeni si studenti au inceput sa manifesteze, marti dupa-amiaza, in centrul Atenei si la Salonic pentru a protesta fata de moartea unui adolescent, provocata de un politist.

Evenimentul are loc cu cateva ore inainte de inmormantarea tanarului ucis la varsta de 15 ani, informeaza AFP. Sute de protestatari aruncau cu cocteiluri Molotov , pietre si sticle in politia desfasurata in fata Parlamentului din Atena.

Studentii au aruncat un coctail molotov asupra fortelor de ordine, manifestantii incercand sa ajunga la Parlament. Incidentul a declansat un val de violente urbane in toata tara. Tanarul va fi inmormantat marti dupa-amiaza, intr-o suburbie a orasului, Palio Faliro, din apropierea portului Pireus.

Profesorii din sindicatul din invatamantul gimnazial (OLME) au desfasurat in fruntea convoiului o banderola mare cu textul "Asasinul, vinovat este Guvernul"

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea