Social

#gripa #viroze respiratorii #pneumonii

Mii de romani s-au imbolnavit de gripa

Frigul de afara a dus la aparitia a aproximativ 16.000 de noi cazuri de infectii acute respiratorii si circa 7.500 de pneumonii, majoritatea fiind raportate in judetele Iasi, Botosani, Covasna si Maramures, potrivit statisticilor Ministerului Sanatatii.

Numai in ultimele 24 de ore, la Spitalul Marie Curie , 300 de parinti au venit cu copiii la consultatii. Jumatate din copiii internati la Sectia de pediatrie au fost diagnosticati cu pneumonie sau infectii respiratorii severe, informeaza Realitatea Tv. In ciuda numarului mare de cazuri inregistrate in ultima perioada, specialistii sustin insa ca nu ne vom confrunta cu o epidemie de gripa in aceasta iarna.

Asta pentru ca, peste trei milioane de romani au fost vaccinati gratuit impotriva gripei prin programul derulat de Ministerul Sanatatii. "Nu ne vom confrunta cu o epidemie de gripa in Romania, dar vor exista cazuri. Noi ne-am atins tinta in privinta vaccinarii antigripale a populatiei. Au fost administrate trei milioane de doze, pentru 15% din populatie", a declarat medicul Cristian Oana.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea