Social

#miting Gabriel Oprea #miting Oprea #miting

Mii de romani ies in strada in aceasta seara!

In aceasta seara, 5.000 de bucurresteni se vor intalni in fata Senatului pentru a participa la proteste fata de votul prin care senatorii au respins cererea DNA de urmarire penala. Mitinguri de protest au fost anuntate si in orasele Timisoara, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Iasi, Galati si Braila.

„Iesim in strada pentru cei care nu mai sunt printre noi si nu-si mai pot cere singuri dreptatea”, au scris initiatorii evenimentului pe Facebook.

„Ca sa fie foarte clar: pentru Gabriel Oprea nu s-a cerut retinerea, arestarea sau alta masura preventiva. S-a cerut accesul liber al Justitiei pentru a se putea stabili conform normelor statului de drept şi ale democratiei daca este sau nu vinovat. Dar PSD şi acolitii din ALDE şi PRU au pus statul de drept intre paranteze din nou, l-au ridicat pe Oprea deasupra legii. Poti sa furi, poti sa ucizi, poti sa faci orice daca eşti parlamentar. Asta a decis Senatul, camera superioara a Parlamentului, institutia fundamentala a democratiei”, mai scriu acestia pe pagina evenimentului.

Votul din Senat l-a nemultumit pe presedintele Klaus Iohannis.

„Vinovatia unui om nu se stabileste printr-un vot, ci de catre o institutie de judecata. Asadar, ar trebui depasita aceasta etapa daca vrem sa luam in calcul sanatatea unui sistem democratic normal si al statului de drept. Un stat de drept inseamna ca nimeni nu poate sa fie mai presus de lege”, a spus Madalina Dobrovolschi, purtatorul de cuvant al presedintelui.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea