Social

#scoala online # cursuri online #solutii #scoala

Mii de parinti doresc ca scoala sa se faca online. Ce solutii au autoritatile

Mii de parinti din toata tara cer autoritatilor libertatea de a alege daca ii trimit ori nu pe cei mici, la scolile de stat, in toamna. Acestia fie au acasa rude cu afectiuni pentru care virusul poate fi fatal, fie se tem pentru sanatatea copiilor.

Cu toate acestea, autoritatile nu au inca o solutie pentru acesti copii. Exista doar o propunere prin care scolarii proveniti din medii vulnerabile sau care au probleme de sanatate sa poata invata la distanta, insa nu exista o decizie in acest sens. Aceasta urmeaza sa fie luata in cateva zile.

Solutiile Ministerului Educatiei

Pentru prescolarii si elevii cu diferite afectiuni precum boli respiratorii cronice severe, obezitate severa ori diabet zaharat de tip 1, reprezentantii scolilor ar trebui sa asigure solutii pentru participarea lor la procesul educational la distanta.

In cazul copiilor care locuiesc in aceeasi casa cu o persoana care face parte din categoria de risc, dupa o evaluare facuta de medici a riscului de contaminare se poate recomanda ca elevul sa stea acasa pe o perioada determinata. Aceste variante sunt insa la nivel de propunere, o decizie finala se va lua in urmatoarele zile.

Nu exista un sistem eficient pentru invatamantul online

Din pacate, in scolile de stat nu exista un sistem pus la punct pentru invatamantul online, desi pe timpul verii autoritatile ar fi avut timp sa se ocupe de acest lucru. In plus, aceasta varianta nu este o solutie pe termen lung, avand in vedere ca peste 200.000 de copii nu au acces la internet.

Scolile private au conditii

In acelasi timp, scolile private au conditii pentru invatatul la distanta. Multe dintre scolile private le-au dat deja libertatea parintilor de a alege daca isi trimit copiii la scoala fizic pentru a participa la cursuri sau daca vor invata de acasa. Acestia vor interactiona cu colegii si profesorii cu ajutorul unor sisteme performante, vor raspunde la intrebari si vor scrie inclusiv pe tabla, de la distanta insa, potrivit stirileprotv.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea