Social

#cutremur #cutremur bucuresti #cutremur 1977 #blocuri bucuresti #cladiri cu risc seismic

Mii de bucuresteni risca sa moara intr-un cutremur de amploarea celui din 1977

Nicusor Dan, presedintele Asociatiei " Salvati Bucurestiul", atrage atentia asupra faptului ca, in cazul unui cutremur similar celui din 4 martie 1977, cateva mii de bucuresteni risca sa-si piarda viata.

Potrivit acestuia, dupa 1989 au fost consolidate 26 de cladiri , numarul fiind infim fata de cele aproximativ 2.000 de cladiri incadrate ca avand risc seismic . In plus, el spune ca o mare parte din imobilele noi au mai multe etaje fata de cele prevazute de autorizatii .

Nicusor Dan mai spune ca in cazul Bucurestiului nu exista nici macar o harta de hazard seismic, fiind luata in considere doar o medie a aceleratiei de varf pentru intreg orasul: "Nu exista o analiza completa a cladirilor cu risc seismic. Au fost verificate doar cateva mii de cladiri, in special cladirile inalte construite inainte de 1945. Neexistand harta de hazard seismic, estimarea de risc seismic se face aproximativ, luand in calcul valoarea medie pentru Bucuresti".
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea