Social

Mihai Stoica - interzis pe stadioane!

Managerului general al FC Steaua, Mihai Stoica , i s-ar putea interzice accesul pe stadioanele din Romania pe o perioada cuprinsa intre 6 luni si 3 ani, in cazul in care va fi sanctionat pentru a doua oara de Jandarmerie , cum s-a intamplat, sambata, la partida Gloria - Steaua, scor 1-0.

Peste trei sute de persoane sanctionate la competitiile sportive au fost introduse in baza de date a Jandarmeriei, ultima dintre ele fiind managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, inregistrat, marti, dupa ce fost amendat in urma incidentelor de finalul meciului echipei sale cu Gloria Bistrita.

Potrivit Inspectoratului General al Jandarmeriei, in baza de date a Jandarmeriei sunt inregistrate 322 de persoane care au fost sanctionate pentru ca au deteriorat sau distrus scaunele din stadioane, au escaladat gardul ce delimiteaza spatiul de joc, au aruncat cu obiecte in teren sau au introdus pe stadion faclii sau artificii petarde.

Ultima persoana care a fost inregistrata in baza de date este managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, care a fost amendat cu suma de o mie de lei pentru ultraj, in urma incidentelor in care a fost implicat la finalul meciului meciului Gloria-Steaua.

Nemultumit de arbitraj, oficialul stelist a incercat sa intre, dupa terminarea partidei, in vestiarul arbitrilor, pentru a le cere socoteala, insa a fost impiedicat de fortele de ordine. In busculada creata, Stoica a avut un schimb de replici cu presedintele bistritean si cu seful jandarmilor.

Pentru incidentele de la Bistrita, Mihai Stoica a fost suspendat pentru sase luni si amendat cu suma de o mie de euro de Comisia de Disciplina a Federatiei Romane de Fotbal (FRF).

Intre sase luni si trei ani!

Capitanul Alin Avram, purtatorul de cuvant al Inspectoratului General al Jandarmeriei, a declarat ca, potrivit Ordonantei pentru prevenirea si combaterea violentei in sport - intrata in vigoare la inceputul anului - in cazul unei persoane sanctionate de doua ori, Jandarmeria sesizeaza instanta de judecata in raza careia a avut loc ultima abatere. Instanta urmeaza sa decida daca interzice respectivei persoane accesul la competitiile sportive pe o perioada cuprinsa intre sase luni si trei ani, asa cum prevede legea.

In astfel de cazuri, presedintele judecatoriei fixeaza termen de urgenta, ce nu poate depasi trei zile din momentul in care instanta a fost sesizata.
Managerul general al FC Steaua nu se afla pentru prima oara in centrul unui incident de acest gen.

In urma cu un an, in 14 mai 2005, Mihai Stoica, pe atunci presedinte executiv al FC Steaua, a lovit un suporter in timpul partidei cu CFR Cluj, castigata de Steaua, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, in etapa a XXVI-a a Diviziei A. Dupa lovirea suporterului, Stoica a fost sanctionat contraventional cu cinci milioane de lei. La acea data insa, ordonanta privind combaterea violentei in sport nu era in vigoare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea