Social

#miel paste asomat sacrificat societate satean porc

Mielul de Paste sacrificat in stil traditonal

Autoritaritatile si satenii au ajuns la un compromis. Astfel s-a stabilit ca de Paste, mieii sa fie sacrificati in acelasi stil ca si porcii la Ignat. Ca urmare, taranii nu sunt obligati sa foloseasca asomatorul pentru a manca carne de miel de sarbatori.

 

Trebuie precizat insa ca cei care fac negot cu ovinele sunt obligati sa foloseasca acest pistol, pentru ca animalele sa nu simta durerea in momentul taierii.

 

Veteranii cat si satenii de peste tot considera ca este aproape imposibil ca un medic sa mearga din curte in curte pentru a sacrifica animalele, avand in vedere ca sunt cateva milioane de gospodarii cu bovine si ovine in toata tara.

 

Reprezentantii ANSV au stabilit ca ciobanii care fac negot cu carnea oilor sa duca animalele la un abator amenajat. Problema este ca nu sunt suficiente astfel de spatii amenajate in tara, tocmai de aceeea tot mai multi crescatori se gandesc serios sa isi sacrifice animalele in Bulgaria, unde se gasesc aceste abatoare speciale. Reprezantii primariilor informeaza insa ca vor fi deschise cat de curand sute de spatii autorizate in toata tara, ca atare crescatorii nu trebuie sa recurga la aceste solutii extreme.

 

Vestea buna din toata povestea asta este ca taranul roman isi poate sacrifica animalul in curtea sa, in stil traditional, asa cum a facut de ani de zile. Desi, nu se stie daca va mai avea ce sa taie, avand in vedere faptul ca specialistii Mininsterului Agriculturii au informat ca seceta a dat peste cap sistemul de reproducere a mioarelor, care au fatat mult mai tarziu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea