Social

Mielul, agent de campanie

Candidatii pentru alegerile locale s-au lansat intr-o adevarata cursa a pomenilor, pentru care nevoiasii se calca in picioare.

Pe masura ce alegerile locale se apropie, partidele si candidatii devin din ce in ce mai darnici cu votantii. Ofertele sunt cat se poate de diversificate: foto sau telefoane mobile. Decizia a fost luata in urma unei sesizari depuse de Asociatia Pro Democratia, care a solicitat interzicerea explicita a accesului in cabinele de vot cu orice fel de aparatura de inregistrare sau captura de imagini.

APD si-a motivat solicitarea argumentand ca o astfel de decizie ar face imposibila verificarea modului in care alegatorii si-au exprimat optiunea electorala si ar elimina, in consecinta, principala metoda de control folosita in cazul mitei electorale.

Potrivit unor surse politice din Craiova, organiaztia PD-L din oras intentiona sa faca cadou alegatorilor care vor pune stampila pe candidatul partidului un telefon mobil. Alegatorul urma sa primeasca aparatul, sa intre cu el in cabina si sa fotografieze votul. Pe baza fotografiei, votantul primea telefonul. 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea