Social

Miel cu piper (Agnellino)

Dupa o lunga perioada de post, toata lumea asteapta Pastele pentru a servi preparate gustoase si a se bucura alaturi de cei dragi. Cea mai importanta sarbatoare a anului este celebrata peste tot in lume, potrivit traditiilor fiecarei tari in parte. Insa, mielul nu lipseste de pe masa niciunui credincios.

 

Agnellino - miel bine prajit - este una dintre specialitatile italienilor si este adesea servit cu anghinare si piper.

Ingrediente: 8 cotlete de miel; sare; piper negru; 2 catei de usturoi pisati; 2 linguri boabe de piper rosu (sau verde); 2 ardei iuti cu seminte, tocati; 4 linguri otet balsamic; 4 linguri ulei de masline; zeama de la o lamaie; 3 linguri frunze proaspete de patrunjel.

Mod de preparare:

Pentru prepararea sosului se pun intr-un robot de bucatarie urmatoarele ingrediente: cateii de usturoi, piperul rosu, ardeiul iute, otetul balsamic, uleiul de masline, zeama de lamaie si patrunjelul si se proceseaza pana cand s-au amestecat bine.

Carnea de miel se asezoneaza cu putina sare, piper si otet balsamic. Carnea se frige pe gratarul de aragaz (sau pe jar ori tigaie) cate 8 minte pe fiecare parte (sau in functie de cat de prajita doriti sa fie carnea). Carnea se serveste alaturi de cateva foi de salata, peste care se adauga o lingura-doua de sos.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea