Social

Mieii de Pasti ai bucurestenilor, taiati la Giurgiu

Se apropie Pastele si odata cu el apar intrebarile legate de modul de achizitionare a traditionalului miel care se sacrifica in acea perioada. In acest sens, in Capitala de exemplu, taierile se vor face numai in spatiile Directiei Sanitar Veterinare si in localitatile limitrofe.

Primaria municipiului Bucuresti si Directia Sanitar Veterinara au hotarat ca in perioada sarbatorilor, taierea si transarea mieilor in pietele din Capitala se vor putea face numai in spatiile autorizate de cele doua institutii. In rest, autoritatile vor verifica daca aceste masuri sunt respectate si vor amenda eventualele incalcari. Masurile au ca scop prevenirea aparitiei unor toxiinfectii alimentare.

In plus, prefectul Capitalei a anuntat astazi ca mieii pentru Paste vor fi taiati in zone limitrofe Capitalei, cel mai apropiat punct fiind orasul Giurgiu, dupa care vor fi comercializati in unitatile alimentare autorizate din Bucuresti.

Aceasta masura vine ca urmare a faptului ca, anul acesta, in Capitala, nu a fost solicitata autorizarea niciunui punct de sacrificare a mieilor, avand in vedere normele europene care prevad asomarea acestora inainte de taiere .

Punctele de sacrificare trebuie sa fie dotate cu apa calda si rece si sa fie racordate la reteaua de canalizare . Mieii vor putea fi sacrificati in locurile autorizate pe o perioada de cinci zile, inaintea Sarbatorilor Pascale, de pe 27 aprilie.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea