Social

#loc de munca #cladire birouri #microbi #microbi periculosi #raspandire microbi

Microbi superpericulosi. Iata in cat timp te poti imbolnavi la locul de munca!

Biroul poate deveni un loc foarte periculos din cauza microbilor raspanditi in aceasta perioada. Un nou studiu prezentat in cadrul reuniunii Asociatiei de Microbiologie Americana a aratat ca personalul unei intregi cladiri de birouri poate fi infestat in mai putin de doua ore.

Cercetatorii au plasat un microorganism inofensiv pe manerul unei usi din cladire monitorizand apoi ritmul de raspandire al acestuia in randul personalului. In aproximativ doua ore, microbul era deja prezent in mai toate birourile din cladire fiind intalnit pe manerele usilor, intrerupatoare, suprafetele birourilor si butoanele de la lift.

"Rezultatul ne arata cat de repede se produce o contaminare virala si ca trebuie sa luam cateva masuri de precautie pentru a preveni raspandirea microbilor", a declarat Charles Gerba, unul dintre cercetatori. Acesta a adaugat ca servetelele impregnate cu substante antibacteriene reprezinta cea mai eficienta masura de combatere a microbilor, la fel ca spalatul mainilor.

In opinia grupului de cercetatori americani, apasarea butoanelor in lift si imprumutarea telefoanelor mobile sunt cele mai rapide cai de contaminare cu virusuri potential periculoase.

CITESTE SI:

7 boli cu care te poti intoarce din concediu

Sursa foto: pennywize.co

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea