Social

#mici #interzicere comercializare #retete traditionale #carbonati de sodiu #burger #chorizo

Micii ar putea ajunge pe lista retetelor traditionale UE, alaturi de burger si chorizo

Guvernul Romaniei a lansat recent Uniunii Europene propunerea introducerii micilor pe retetele traditionale, alaturi de burger si carnatul spaniol chorizo. Astfel se va evita scoaterea acestora de pe piata, potrivit ultimelor reguli invocate de UE.

Astazi, cand are loc reuniunea Comisiei Europene, reprezentantul Guvernului Romaniei va transmite catre Asociatia Romana a Carnii propunerea ca reteta acestui produs sa fie inclusa pe lista retetelor traditionale.

"Autoritatile romane vor lua toate masurile necesare pentru a nu se interzice micii pe teritoriul Romaniei. Mentionam ca discutia de la nivelul Uniunii Europene se refera numai la micii produsi industrial", se arata in comunicatul emis de Guvern.

Potrivit ultimelor reguli emise de UE zilele trecute, micii ar putea sa dispara de pe piata incepand cu luna iunie, deoarece una dintre noile reglementari UE interzice folosirea in produsele alimentare a carbonatilor de sodiu, dar si a unui conservant si a unui oxidant, ingrediente principale in prepararea micilor.

Si premierul Victor Ponta a anuntat, de asemenea, ieri ca zvonul privind interzicerea micilor este fals.

Sursa foto: sunetulvietii.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea