Social

#greva #ratb #metrou

Metroul si RATB nu circula pe 1 iunie

Sindicatele de la Metrorex si RATB vor intra in greva de solidaritate in data de 1 iunie, cu oprirea activitatii intre orele 4.00 si 16.00.

"Intram in greva de solidaritate in prima faza dupa care in greva generala , daca va fi cazul. Participam la greva de solidaritate, care va avea loc pe 31 dar nu vom putea intra pe 31 mai, ci pe 1 iunie vom intra in greva de solidaritate. (...)Dupa greva de solidaritate nu se shcimba nimic vom face toate demersurile pentru greva generala", a declarat, vineri, Ion Radoi, Presedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrorex.

Metrorex nu va circula pe 1 iunie intre orele 4:00 si 16:00. Dupa ora 16:00 se va asigura o treime din transport.

Radoi a tinut sa precizeze ca greva de solidaritate inseamna oprirea activitatii, nu ca vor purta banderole albe, aceea fiind greva japoneza . "In Romania daca faci greva japoneza, mori cu banderola pe mana", a completat Radoi.

De asemenea, transportul electric nu va circula in proportie de 90%, adica nu vor cirula tramvaiele si troleibuzele. dupa cum a anuntat Vasile Petrariu, lider sindical RATB.

Petrariu spune ca nu se intra in greva in proportie de 100% pentru ca exista un sindicat care nu doreste sa se solidarizeze cu ei.

 ( citeste continuarea pe Ziare.com )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea