Social

#focar infectii #ciuma #antrax #metrou #dizenterie #e.coli

Metroul, focar de infectii! E.coli, ciuma, antrax si dizenterie

Metroul este unul dintre cele mai murdare locuri! In urma unor teste cercetatorii au descoperit ca in subteran exista bacterii extrem de periculoase precum E.coli, antrax, ciuma bubonica, meningita si dizenterie.

Potrivit cercetatorilor un drum cu metroul si atingerea barelor este similar cu atingerea mainilor a 10.000 de oameni. De asemenea, cercetatorii americani au mai precizat ca bacteriile gasite in subteran pot cauza afectiuni respiratorii si infectii la nivelul pielii.

Echipa de cercetatori a gasit milioane de bacterii pe metru patrat si a explicat ca intriorul metroului din New York este de 900 de ori mai murdar decat masutele dintr-un avion, potrivit libertatea.ro.

Desi in multe dintre statiile de metrou s-au gasit bacterii ce pot cauza E.coli, antrax, ciuma bubonica, meningita si dizenterie, acestia sustin ca sistemul imunitar al omului este capabil sa tina in frau acesti microbi, astfel ca nu exista foarte multe motive de ingrijorare. "N-ai vrea sa lingi barele din metrou, desi probabil ca nu ti s-ar intampla nimic daca ai face-o", a explicat Dr. Mason, unul dintre cercetatori.

Sursa foto: metrorex.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea