Social

#benzi nevazatori #persoane dizabilitati # statii metrou #metrorex #nevazatori #metrou

Metrorex instaleaza benzi pentru nevazatori in statiile de metrou

Reprezentantii Metrorex au anuntat ca doresc sa doteze toate statiile de metrou cu benzi speciale pentru persoanele nevazatoare.

Benzile speciale fabricate din dale ceramice, au fost deja amplasate in statiile Jiului si Parc Bazilescu, de pe Magistrala 4. De asemenea, proiectele includ facilitati pentru persoanele cu dizabilitati, precum lifturi si trasee marcate specific.

Metrorex a precizat ca noile trenuri sunt prevazute cu pictograme afisate pe usile de la capetele trenului, ce simbolizeaza accesul persoanelor ce se deplaseaza cu ajutorul caruciorul mobil.

De asemenea, in interiorul trenului – la capetele acestuia – sunt prevazute doua locuri speciale rezervate pentru persoanele care utilizeaza caruciorul mobil, precum si bare de sustinere. Anuntul referitor la atentionarea privind inchiderea usilor este audio (pentru a putea fi auzit si de nevazatori) si vizual (pentru a putea fi vazut si de persoane cu afectiuni de auz – printr-o lampa cu lumina rosie intermitenta, montata in zona fiecarei usi si vizibila atat din interiorul, cat si din exteriorul trenului), potrivit libertatea.ro.

Sursa foto: romania-insider.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea