Social

#somn #canicula #combatere canicula #somn nopti caniculare

Metode eficiente de a dormi bine vara. Tu stii cum sa combati canicula?

Cercetatorii britanici au ajuns la cateva concluzii surprinzatoare analizand metodele folosite de mai toate persoanele pentru a combate caldura noptilor de vara. Unele dintre aceste concluzii ar putea sa schimbe modul in care dormi. Iata care sunt cele mai bune metode de a combate canicula!

Tine pijamaua pe tine! Conform doctorului Neil Stanley, somnul in pielea goala este o idee nefericita. Pijamaua absoarbe transpiratia corpului si ajuta la racirea lui, considera britanicul. De asemenea, somnul pe o parte te ajuta sa racoresti o portiune mai mare din corp decat daca ai dormi pe spate.

Fa un dus rece inainte de a te baga in pat. Apa rece va reduce temperatura corpului tau cu cateva grade, fapt ce iti va da o senzatie de confort inainte de a adormi. Poti raci si cearsafurile patului in frigider. Introdu-le intr-o punga si pune-le in congelator cu o ora sau doua inainte de a te baga in pat.

Ventileaza aerul! Un ventilator de camera va fi eficient daca directioneaza curentul de aer spre capul tau. Adus prea aproape, iti poate da o nevralgie. "Ideea de a-ti dezveli picioarele in timpul somnului nu va da mari rezultate in lupta cu valurile de caldura, ba chiar iti poate strica odihna de peste noapte", mai spun medicii britanici.

Sursa foto: simplifywork.blogs.xerox.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea