Social

#studiu #frumusete #studiu oameni frumosi

Metoda banala prin care poti deveni mult mai atragator

Oamenii devin mult mai atragatori atunci cand fac parte dintr-un grup, comparativ cu momentele in care sunt singuri, arata un studiu realizat recent de cercetatorii americani de la Universitatea California, San Diego, si publicat in revista "Psychological Science".

Oamenii de stiinta au numit acest fenomen "efectul majoreta" si sustin ca oamenii au tendinta, in general, de a face o medie a trasaturilor faciale ale persoanelor care fac parte dintr-un grup, perceptand astfel fata unui individ ca mai apropiata de medie decat in mod normal.

Desi "mediu" nu este cel mai bun calificativ, specialistii spun ca in ceea ce priveste atractia, mediu inseamna destul de atragator.

"Fetele medii par mai atragatoare, cel mai probabil deoarece reducerea la medie duce la eliminarea trasaturilor neatragatoare. Poate ca este ca in cazul familiilor lui Tolstoi: oamenii frumosi sunt toti la fel, dar fiecare persoana neatragatoare este neatragatoare in stilul sau personal", a explicat Drew Walker, autor al studiului.

Sursa foto: arabia.msn.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea