Social

#sport #sanatate mentala # capacitate mentala

Metoda accesibila oricui care imbunatateste capacitatea creierului cu 30%

Sportul poate face minuni. Acesta ajuta nu doar la mentinerea in forma, ci si la o sanatate mentala perfecta, spun medicii specialisti.

Un studiu recent realizat de profesorul doctor Alex Dregan de la King’s College London arata ca ne putem creste capacitatea creierului cu 30% daca facem exercitii fizice de cel putin patru ori pe saptamana.

Profesorul sustine ca un program echilibrat si constant de exercitii fizice, inca din copilarie, duce la imbunatatirea capacitatii mentale, aparandu-ne de boli precum dementa sau schizofrenie, prevenind degradarea celulelor nervoase.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 9.000 de persoane si s-a desfasurat pe o perioada de 40 de ani. La debutul proiectului, cei mai tineri participanti aveau doar 11 ani.

Prin acest studiu, profesorul doctor Alex Dregan de la King’s College London a vrut sa atraga atentia asupra numeroaselor beneficii pe care le ofera sportul asupra sanatatii fizice, cat si a celei mentale.

Sursa foto: bebelu.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea