Social

#vremea pe trei luni #prognoza meteo #vremea

Meteorologii anunta la ce temperaturi sa ne asteptam in urmatoarele trei luni

Meterologii anunta ca din septembrie si pana in noiembrie, Valorile termice vor fi mai ridicate fata de normele climatologice ale perioadei, in special in sudul, sud-estul si vestul tarii.

 

Vor fi mai putine ploi decat in mod normal in luna septembrie in majoritatea regiunilor, insa precipitațiile se vor apropia de valorile normale in octombrie si vor deveni usor excedentare in luna noiembrie in regiunile centrale si estice.

Vremea in septembrie

Conform prognozei publicate de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), temperatura medie lunara a aerului va avea valori mai ridicate decat media multianuala indeosebi in sud-estul, sudul si vestul tarii. Specialistii ANM estimeaza, in perioada analizata, temperaturi de pana la 19 grade in Dobrogea, de 18 grade Celsius in Banat si Crisana, respectiv de pana la 16 grade Celsius in Muntenia, Oltenia si Transilvania.

De asemenea, in septembrie, cantitatile totale de precipitatii vor fi in general deficitare, exceptand regiunile nordice si centrale unde, local, vor fi apropiate de norma climatologica. Cele mai mari cantitati de precipitatii sunt estimate in Crisana, Banat, Oltenia si Transilvania (pana la 78 l/mp), Muntenia (pana la 63 l/mp), iar cele mai scazute in Moldova (pana la 55 l/mp).

Vremea in octombrie

In octombrie, meteorologii estimeaza ca temperaturile medii se vor situa peste normalul climatologic in sud, sud-est si local in vest si vor fi apropiate de normal in restul tarii. Cele mai scazute temperaturi medii se vor inregistra in zona Transilvaniei si Maramures (10 grade Celsius), valori termice medii intre 10 si 13 grade Celsius se vor consemna in Muntenia, Banat, Crisana si Moldova, iar 14 grade in Dobrogea.

Cele mai mari cantitati de precipitatii se vor consemna in Oltenia (pana la 70 litri/mp), Banat, Transilvania, Crisana si Muntenia (pana la 68 litri/mp), iar in Moldova si Dobrogea, de pana la 41 litri/mp.

Vremea in noiembrie

Potrivit ANM, in noiembrie, temperatura medie lunara a aerului a avea valori medii lunare peste normele climatologice in sudul, sud-estul si vestul tarii si apropiate de normal in rest. Temperaturile medii vor fi de pana la 5 grade Celsius in Moldova, Transilvania si Maramures, pana la 6 grade in Oltenia, Muntenia si Crisana, pana la 7 grade Celsius in Banat, iar in Dobrogea de 8 grade Celsius.

Precipitatiile totale lunare vor fi local excedentare in regiunile centrale si estice si apropiate de mediile climatologice in restul teritoriului.

Mai multe detalii despre vreme gasesti pe vremea.acasa.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea