Social

#vremea de craciun #prognoza meteo #vremea

METEO. Vom avea zapada de Craciun?

Meteorologii au dat publicitatii prognoza pentru saptamana 19-25 decembrie! Iata ce vesti au despre zapada de Craciun pentru fiecare regiune a tarii!

In Banat, maxime termice zilnice vor fi de 1-3 grade. Noaptea, temperaturile scad sub limita de inghet, cand media regionala va fi in jur de -8 grade! Probabilitatea aparitie a precipitatiilor va fi mai ridicata in intervalul 19 - 20 decembrie si 23 – 25 decembrie. 

In Crisana, la inceputul saptamanii, temperaturilor maxime se vor situa in jurul valorii de 0 grade, apoi aceasta va marca o crestere usoara si treptata si va fi de 1 - 3 grade. Noaptea, temperaturile vor fi, in medie, intre -6 - -4 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor de va fi mai ridicata in intervalul 19 - 20 decembrie si 23 – 25 decembrie. 

In Transilvania, media regionala a temperaturilor maxime va marca o crestere si va depasi usor pragul de 0 grade. Temperaturile minime vor caracteriza o vremea deosebit de rece pentru aceasta perioada, cu o medie de - 9 - -7 grade. Probabilitatea aparitie a precipitatiilor de va fi mai ridicata in intervalul 14 - 16 decembrie. 

In Maramures, vor fi temperaturi de de aproximativ 0 - 1 grad. Minimele nocturne se vor situa pe tot parcursul intervalului de prognoza mult sub pragul de inghet, cu valori medii de aproximativ -9 - -7 grade, dar in intervalul 17-19 decembrie va fi ger, media regionala situandu-se sub -10 grade. Precipitatiile vor fi prezente in fiecare zi, dar mai ales pe 19 decembrie, respectiv in intervalul 23-25 decembrie, acestea se vor semnala pe arii relativ extinse si vor fi posibil mai insemnate cantitativ.

In Moldova, temperaturile maxime vor scadea accentuat, dupa care vor varia usor de la o zi la alta si se vor situa in jurul pragului de inghet, in medie, de -2 - -1 grad in intervalul 16-18 decembrie si spre 1 - 2 grade in restul zilelor. Noaptea, temepraturile scad sub 0 grade, caracterizand o vremea deosebit de rece pentru aceasta perioada, cu valori in medie regionala de -9 - -8. Vor fi precipitatii indeosebi in zilele de 19 si 20 decembrie, cand se vor semnala pe arii mai extinse si posibil mai insemnate cantitativ.

In Dobrogea, temperaturile maxime vor scadea de la medii in jurul a 9 grade, pana spre -1 - 0 grade. Valorile termice nocturne vor fi predominant negative si vor varia usor de la medii de -6 - -4 grade, la medii in jurul a -2 grade. Vor fi precipitatii in jurul datei de 20 decembrie, dar si in restul intervalului se mentin conditiile de aparitie a acestora.

In Muntenia, in medie, valorile diurne vor fi de 2 - 3 grade. Minimele termice vor fi negative si vor varia usor de la medii de -8 - -7 la medii de -6 - -5 grade. Vor fi precipitatii in zilele de 19 si 20 decembrie, dar si in restul intervalului se mentin conditiile de aparitie a acestora. 

In Oltenia, minimele termice vor fi negative si vor varia usor de la medii de -8 - -7 grade la medii de -6 - -5 grade. Vor fi precipitatii in jurul datei de 24 decembrie, iar in restul intervalului conditiile de aparitie a acestora vor fi reduse.

La munte, valorile termice nocturne se vor situa intre - 9 - -7 grade. Vor fi precipitatii pe arii relativ extinse si posibil mai insemnate cantitativ in jurul datelor de 20 si 24 decembrie, dar si in restul intervalului, insa pe spatii mai mici si in general slabe.

Mai multe detalii despre vreme gasesti pe vremea.acasa.ro

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea