Social

#metalurgie #someri #criza #cartel alfa #protest #pichetare #guvern

Metalurgitii din Cartel Alfa picheteaza astazi Guvernul si Presedintia

Sindicalistii din cadrul Cartel Alfa se tin de cuvant si ies in strada. O parte din Confederatia Nationala Cartel Alfa, respectiv Federatia Sindicala a Siderurgistilor Metarom, organizeaza azi doua pichete de protest la Bucuresti. Ei protesteaza fata de ceea ce numesc dezinteresul guvernantilor fata de industria romaneasca, in special fata de metalurgie .

Pichetarile sindicalistilor se se vor desfasura simultan in fata Presedintiei si a Guvernului, iar la manifestatii vor participa lucratori din metalurgie din toate centrele tarii, noteaza Evenimentul Zilei.

Potrivit declaratiilor liderilor de sindicat, ei doresc sa atraga atentia asupra faptului ca in aceasta perioada de criza, metalurgia romaneasca lucreaza la 50% din capacitate, 20% din personalul din domeniu intrand in randul somerilor. In plus, in intreaga tara, in centrele metalurgice se asteapta noi concedieri, mai ales ca 60% din personalul ramas se afla in somaj tehnic .

Pichetarile de astazi sunt doar inceputul unei serii de proteste ale metalurgistilor, acestea urmand a se desfasura “pana cand guvernantii isi vor lua angajamente ferme in privinta scoaterii din colaps a metalurgiei romanesti”, dupa cum noteaza EVZ.

Sindicalistii de la Cartel Alfa au iesit in strada si pe 12 iunie, atunci cand aproximativ cinci sute de mii de sindicalisti afiliati Cartel Alfa au participat la greva de 15 minute organizata la nivel national. Cu acea ocazie liderii sindicali au spus ca impreuna cu patronatele fac un apel catre Executivul roman, cerand ajutoare de stat pentru mentinerea locurilor de munca, o legislatie a muncii in beneficiul angajatului, dar si corelarea salariului minim cu cheltuielile de fiecare zi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea