Social

#Mars Bucuresti #proteste gratiere #proteste Romania

Mesajul unui jurnalist BBC prezent la cel mai mare protest din ultimii 20 de ani din Romania

Printre cei 50.000 de bucuresteni care au iesit aseara in strada in semn de protest fata de cele doua proiecte privind gratierea si modificarea codurilor penale, asumate personal de ministrul Justitiei, s-a numarat si Mike Ormsby, scriitor si fost jurnalist BBC. 

„Minciunile pe care le spun acesti oameni si lipsa de respect pentru cetatenii romani... ei cred ca voi, ca noi suntem prosti. Este incredibil! Sunt foarte ingrijorat de ceea ce se intampla. La fel face Trump in America, la fel isi trateaza si Putin cetatenii.
Romani, ar trebui sa fiti pe strada, nu acasa privind! Ar trebui sa fiti aici, sa protestati, ca sa va salvati tara!”, a declarat Mike Ormsby, stabilit in Romania, pentru Pro TV.

Bucurestenii care au luat parte aseara la marsul care a durat patru au scandat „Jos Guvernul”, „Dragnea, nu uita, te asteapta Laura”, „Hotii”, „Iliescu langa Visinescu”, „Dragnea, nu uita, Romania nu-i a ta”, „La inchisoare, nu la guvernare”, „DNA sa vina sa va ia”, “Referendum pentru toti, sa stim daca suntem hoti!” , “Dragnea, nu uita, asteptam si cartea ta!”, “PSD, ciuma rosie!” .

Si in tara au avut loc proteste, alti 40.000 de romani iesind in strada in Cluj, Timisoara, Brasov, Constanta, Sibiu, Iasi.

Marsul de amploare de aseara din Romania din ultimii 20 d eani a starnit interesul presei internationale.

“Proiectele de ordonante de urgenta au scos in strada zeci de mii de oameni”, a titrat Reuters.

Le Figaro a scris ca „protestatarii s-au adunat in Piata Universitatii din centrul orasului, inainte de a merge in mars la Ministerul Justitiei, la sediul Avocatului Poporului si sediul Guvernului”. Cotidianul francez a trecut in revista si motivele nemultumirii: „un proiect al Guvernului de dezincriminare a abuzului in serviciu, in cazurile cu prejudiciu sub 200.000 de lei” si „gratierea condamnarilor pana la cinci ani pentru anumite infractiuni, precum si reducerea la jumatate a pedepselor condamnatilor de peste 60 de ani si ale celor bolnavi in faza terminala, indiferent de infractiunea comisa”.

Cotidianul elvetian Tribune de Geneve a titrat : „Strada denunta o ordonanta care face tolerabil abuzul de putere”.

Mii de oameni protesteaza in Romania fata de proiectul de gratiere”, a titrat si Deutsche Welle.

Luni, Ministerul Justitiei organizeaza o dezbatere publica privind aceste proiecte, la care iau parte aproximativ 200 de persoane.

Sursa foto: protv.ro, capital.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea