Social

#deces draga olteanu matei #a murit draga olteanu matei #draga olteanu matei

Mesaje emotionante ale vedetelor dupa anuntarea decesului actritei Draga Olteanu Matei

Vestea mortii actritei Draga Olteanu matei a indurerat o tara intreaga. Cei care au avut ocazia sa o cunoasca si chiar sa lucreze cu indragita artista au numai cuvinte de lauda la adresa acesteia.

Vedetele au transmis o multime de mesaje emotionante. Iata doar cateva dintre acestea.

"Stiam ca a iesit la pensie si plecase la Piatra Neamt, de unde era sostul sau. Au avut o perioada placuta si fericita acolo, infiintand o trupa de teatru, realizand spectacole. O viata intreaga a ars pentru teatru si pentru lumea teatrului. Actrita, regizoare, scenarista – toata paleta de roluri din lumea teatrului.

Era o colega speciala, extrem de corecta. Nu exagera niciodata. Era foarte corecta in relatiile cu colegii. Era si extrem de mamoasa: daca se intampla sa joci cu ea la inceput de cariera te ajuta, te incuraja, te indruma", a afirmat actorul.

El a subliniat ca este in situatia de a vorbi "la modul trecut de niste colegi minunati". "Am fost prieten si vecin cu Gaitan (actorul Vladimir Gaitan, care a decedat pe 10 decembrie -n.r.), am jucat cu Draga. Sunt oameni cu care m-am intalnit si am impartasit dureri si bucurii, copii si familii. Este extrem de trist mai ales ca stirul se scurteaza. Momentele astea pe care le traim acum cu aceasta pandemie care te pandeste dupa colt...", a mai spus marele actor roman, Alexandru Arsinel.

„Draga de Draga. Tare drag i-a fost lui tata de ea. Tare draga mi-a fost. Bunul Dumnezeu sa o primeasca in Imparatia Sa.”   Se duce viata. Ne ducem.    Alexandru Arsinel: „A fost o foarte mare actrita, o persoana deosebita, cu o inzestrare pentru meseria asta a noastra. Era creatoare de scenarii, era artista de film, indrumatoare in domeniul teatrului. S-a retras intr-o zona a tarii iubitoare de teatru si iubitoare de Draga Olteanu, Moldova. Ea a fost foarte iubita in Piatra Neamt, de catre publicul de acolo, de catre forul conlucrator care a sprijinit-o cat a stat ea acolo” (...). Am avut bucuria sa joc alaturi de dumneaei, o partenera extraordinara. N-am sa uit ca renunta la aplauze ca sa ma impinga pe mine pe scena, ca sa acaparez succesul. De o generozitate extraordinara. E o mare pierdere pe linia marilor pierderi din ultimii ani. Mari artisti si actori dispar usor, usor. A jucat in multe creatii. Chirita, scenariu realizat si jucat de ea. A realizat un succes deosebit si pe scena si in film. Dar nu numai asta, o mare animatoare de teatru. Repet, la Piatra Neamt a creat o echipa de teatru cu care a castigat mai multe concursuri in tara. Nu mai vorbesc de scenariile si actiunile pe care le realiza in tara. O mare actrita. Un om deosebit! Te gandesti, de fiecare data, sa spui ceva special ca sa incurci pe toata lumea. N-ai ce sa spui! Decat ca a fost o foarte mare actrita. Ce sa inventezi despre Draga Olteanu Matei? Ea era asa cum era, era imensa.”, a scris actrita Oana Pellea.

"Draga Olteanu Matei era un monstru sacru, o actrita ce nu se poate compara cu nimeni. Vestea m-a intors pe dos. Am vazut-o la Piatra Neamt acum un an. Am servit masa impreuna, am facut poze, am pus pe Facebook. Ne-am bucurat de revedere. Inteligenta, tarent debordant, carisma. De ce oare Doamne Doamne e nedrept uneori cu unii oameni? Sunt inmarturit, nu am cuvinte...", a marturisit actorul si, totodata, scriitorul Ion Dichiseanu, pentru Realitatea PLUS.

"Dincolo de talent, Draga Olteanu-Matei era sobra, dura, desteapta si realista. Cu ani in urma, alaturi de Simona Gherghe, am prezentat o Gala - Geniali - in care o omagiam. Chiar in fata scenei, asezat pe un scaun din primul rand, era sotul, domnul doctor Matei, catre care Draga tot tragea cu privirea. Stiam ca sunt casatoriti de zeci de ani si am intrebat-o daca exista un secret al longevitatii. Mi-a raspuns ”Nu, dragul meu, exista doar oameni destepti sau tampiti”, a declarat Mircea Radu.

"Doamna Draga Olteanu Matei a parasit astazi scena vietii, dar ramane in sufletele noastre ca unul dintre cei mai iubiti actori pe care noi, romanii, am avut norocul si onoarea de a-l urmari cu zambetul pe buze. A fost zambet, spirit, un OM genial, jovial, pus mereu pe sotii, era pur si simplu un spectacol viu de eruditie si inteligenta.

Am invatat de la doamna Draga sa ne entuziasmam in fata unui discurs fara egal, dar mai ales in fata rolurilor emblematice cu care ne-a bucurat de-a lungul timpului si care vor ramane mostenire poporului roman. Drum lin spre cer, Draga noastra draga.

Dumnezeu sa te odihneasca in pace!", a scris Marcela Vela pe pagina sa de Facebook. 

  "Nu i-ar fi placut sa plangem pentru ea, ci sa radem si sa ne-aducem aminte de ea asa cum era, cu dragoste de viata. Draga Olteanu Matei a plecat azi catre gasca aceea formidabila de actori romani care ne privesc de undeva si care-au definit teatrul romanesc. Acum vreo 22 de ani am intalnit-o prima oara, cand ea si Rodica Popescu Bitanescu mi-au oferit o sansa. De atunci m-a urmarit si mereu a venit cu sfaturi utile, cu ganduri care m-au ajutat si mi-au dat incredere in mine, mai ales ca era un aspru critic al calitatii, definindu-si viata prin profesionalism, demnitate si putere de a spune, prin simboluri, lumi ale teatrului si filmului! De la doamna Draga stiu ca nu vorbele alambicate si pline de laude ne descriu. Nu era mare admiratoare a laudelor, iar destinul ei artistic a fost mai ceva ca o carte deschisa a teatrului, un soi de obiect de studiu pentru cei care aleg sa faca aceasta meserie. A jucat si drama, a definit comedia, a scris scenarii impresionante, a regizat, a format tineri si a insuflat celor din jur corectitudinea sa fata de limba, de neam, de valori. Naturaletea i-a fost arma si sinceritatea felului sau a plasat-o in randul clasicilor.   Face parte din tezaurul nostru, fiind una dintre cele mai mari si mai semnificative actrite ale romanilor, cu sute de roluri in teatru, film si televiziune, intrand perfect, mereu, in pielea personajelor ei, descriind valori umane. Ratiunea sa de a exista, disciplina si puterea de a alege intre ce-i corect si ce nu, i-au adus, in ani, iubirea publicului roman, care nu o va uita niciodata. Ramas bun, doamna Draga Olteanu Matei! Mi-ati fost tare draga!", a spus Fuego (Paul Surugiu).  

„Imi pare rau sa aud ca Draga Olteanu Matei a murit. Se duce viata. Ne ducem. Eu sunt unul dintre ultimii ramasi din vechea generatie. Ne vine randul, nu am venit aici pentru vecie, cel putin eu”, a declarat si actorul Victor Rebengiuc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea