Social

#demisie Sorin Oprescu #mita Sorin Oprescu #sorin oprescu

Mesajul lui Sorin Oprescu din spatele gratiilor pentru bucuresteni

Primarul arestat al Capitalei, Sorin Oprescu, prins cu mita la purtator, vrea sa demonstreze ca banii pe care ii avea la el, cei 25.000 de euro, care erau marcati cu cuvantul "Mita", sunt, de fapt, un imprumut pe care l-a facut pentru a-si plati taxele si impozitele. Edilul Capitalei a transmis un mesaj bucurestenilor, prin intermediul avocatului sau, Alexandru Chiciu.

Arestat pentru 30 de zile, dupa ce a fost prins asupra lui cu mita, Sorin Oprescu isi pregateste acum apararea in fata judecatorilor.

"Raspunsul este foarte clar, NU demisioneaza din functia de primar. Mesajul pe care-l transmite este pe de o parte pentru bucuresteni, ii roaga sa aiba incredere in el, si pe de alta parte, toti cei care s-au grabit deja sa-l eticheteze persoana corupta, ar trebui, si-l citez «sa mai aiba putintica rabdare»”, a transmis Alexandru Chiciu.

Dupa ce a fost arestat pentru 30 de zile, Sorin Oprescu ar urma sa fie suspendat din functia de primar general de catre prefectul Capitalei.
Potrivit legii, in locul sau va fi ales primar general interimar unul dintre cei doi viceprimari ai Capitalei, Dan Darabont, din partea PSD, si Cornel Pieptea, din partea PNL. In Consiliul General al Bucurestiului majoritatea o detine grupul PNL.

Viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea, a declarat, luni, ca prefectul nu poate suspenda mandatul lui Sorin Oprescu pana cand instanta nu comunica arestul preventiv, iar acest lucru se va intampla abia dupa ramanerea definitiva a deciziei. Cornel Pieptea a precizat ca este pregatit sa preia functia de edil general.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis duminica arestarea preventiva pentru 30 de zile a primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, acuzat de procurorii DNA de luare de mita. Decizia nu este definitiva, insa este executorie, iar Sorin Oprescu va fi dus in arestul Politiei Capitalei.

 

Sorin Oprescu se afla in arestul Politiei Capitalei si imparte celula cu Mohammad Munaf, implicat in rapirea celor trei jurnalisti romani, informeaza Romania TV.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea