Social

Mersul pe nisip alina durerile de spate

Peste 50% din tineri se plang ca ii dor genunchii, spatele si umerii.Cauza este aceea ca petrec mult timp in fata calculatorului si nu fac sport.

Daca pana acum numai persoanele de peste 60 de ani se plangeau de dureri de spate , astazi aceste probleme de sanatate sunt prezente si la tinerii sub 25 de ani.

Stilul de viata sedentar si orele petrecute in fata computerului au condus, in ultima vreme, la o crestere a numarului copiilor care acuza dureri de spate, potrivit unui studiu britanic citat de Daily Mail.

Potrivit cercetarii, tinerii din zilele noastre sunt de zece ori mai afectati de durerile care apar la nivelul coloanei vertebrale decat erau parintii lor la aceeasi varsta.

In plus, spun specialistii britanici, copiii mai sufera si din cauza durerilor localizate la genunchi sau umeri (63% din tinerii cu varste sub 18 ani se plang ca ii dor genunchii).

In schimb, numai 3% din persoanele care acum au varsta de 55 de ani se confruntau in adolescenta cu dureri de acest gen.

Tinerii iau calmante fara recomandare

Automedicatia este o alta problema ridicata de specialisti, avand in vedere ca o treime din tinerii sub 25 de ani cuprinsi in studiu iau regulat calmante pentru ameliorarea durerilor. Specialistii sunt de parere ca acestea apar mai ales ca urmare a sedentarismului si a lipsei plimbarilor in natura, in care sa mergem desculti pe nisip sau pe pamant.

Potrivit studiului, opt copii din zece merg numai pe beton, fara a intra in contact cu pamantul. „Daca pana acum durerile de spate erau «rezervate» persoanelor peste 60 de ani, acum tot mai multi tineri devin victimele lor", a precizat Joshua Wies, psihoterapeut. O alta cauza a durerilor de spate o reprezinta purtatul tocurilor inalte.

O adolescenta din zece sufera din pricina durerilor de spate cauzate de incaltamintea nepotrivita. Studiul a cuprins 1.050 de tineri cu varste pana in 25 de ani. Potrivit Asociatiei Britanice de Chiropractica , arata ca peste 50% dintre adolescenti acuza dureri de spate. Procentul este dublu fata de acum trei ani.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea