Social

# risc cancer #cancer mamar #mers pe jos #antrenamente fizice

Mersul pe jos reduce riscul de aparitie a cancerului mamar

Femeile care au trecut de varsta de 50 de ani au mari sanse de a reduce riscul de aparitie a cancerului mamar daca merg pe jos in fiecare zi la pas vioi, arata un studiu realizat recent de oamenii de stiinta americani.

Potrivit studiului realizat de cercetatorii americani, femeile care merg pe jos, timp de 60 de minute, in fiecare zi prezinta un risc mai mic cu 14% de a dezvolta cancer mamar decat cele care au o viata sedentara.

Totodata, oamenii de stiinta sustin ca femeile care merg chiar la antrenamente si realizeaza activitati fizice intense isi reduc aproape dublu riscul de imbolnavire, pana la 25%.

Mersul pe jos ajuta la eliminarea grasimii corporale, care produce hormonii ce stimuleaza cancerul, precum estrogenul si insulina.

"Orice activitate care ajuta la cresterea pulsului reduce riscurile imbolnavirii, astfel ca mersul pe jos este un mijloc ieftin si gratuit de a fi activ", a declarat dr Hannah Bridges, de la Breakthrough Breast Cancer.

Sursa foto: gandul.info

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea