Social

#randament job #miscare #mers #randament #mers pe jos

Mersul pe jos face... piciorul frumos. Iata ce alte beneficii are

Esti stresat? Mersul pe jos sau cu bicicleta pana la locul de munca te calmeaza. Cel putin acestea sunt concluziile unui studiu publicat de dailymail.co.uk. Astfel, cei care au renuntat la masina, au reusit sa se concentreze mai mult si au dat un randamanent mai mare la job.

Chiar si deplasarea la serviciu cu mijloacele de transport in comun a imbunatatit semnificativ starea celor chestionati, comparativ cu cei care si-au condus singuri propriile autoturisme. In ciuda aglomeratiei din mijloacele de transport in comun, doar faptul de a merge pe jos pana la statia de autobuz si relaxarea din timpul calatoriei pana la locul de munca imbunatatesc dispozitia, spune cercetatorul Adam Martin.

"Naveta" zilnica de acasa la locul de munca si inapoi a fost recunoscuta ca un factor de stres important. Dintre cei 18.000 de subiecti studiati, doua treimi mergeau la serviciu cu masina proprie, 18% foloseau transportul in comun, 11% mergeau pe jos, 3% mergeau cu bicicleta. Potrivit studiului, oamenii se simteau cu atat mai fericiti si mai putin stresati cu cat mergeau mai mult pe jos sau cu bicicleta si ca nivelul de stres si incapacitatea de a se concentra cresteau atunci cand petreceau mai mult timp la volan.

Sursa foto: yesbuts.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea