Social

#angela merkel #nato #rusia

Merkel cere NATO sa faca eforturi pentru un parteneriat cu Rusia

NATO trebuie sa incerce sa dialogheze cu Rusia si sa ii arate ca impreuna vor combate mai eficient problemele de securitate mondiala, potrivit cancelarului german Angela Merkel .

Merkel a spus ca saluta perspectiva ca Georgia si Ucraina sa devina membre NATO, dar a avertizat ca niciuna dintre cele doua tari nu va fi pregatita sa adere "in viitorul apropiat". Cancelarul german a fost, in unele cazuri, prima care a criticat Rusia, in special in dosare pentru drepturile omului. Dar luni, ea s-a concentrat mai mult asupra importantei Rusiei , informeaza Reuters si AFP. "Cred ca este mai bine sa discutam unii cu altii, decat sa discutam unii despre altii. Stiu ca nu este intotdeauna usor, dar cred ca ar fi intelept sa trimitem un semnal Rusiei", a spus Merkel intr-un discurs la reuniunea Asociatiei Tratatului Atlantic (ATA) de la Berlin, adaugand ca summitul din aprilie de la Strasbourg este ocazia pentru a face acest lucru.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea