Social

#boli piscina #riscuri piscina #pitiriazis versicolor #micoza piciorului #canicula #acnee

Mergi la piscina? Iata la ce te expui!

 

Meterologii au anuntat cod galben de canicula pentru acest weekend, asa ca piscinele si strandurile s-ar putea dovedi neincapatoare! Chiar daca balaceala pare o binecuvantare in zilele cand temperaturile ajung chiar si la 40 de grade, exista si riscuri pe care ti le asumi cand dai fuga la piscina!


Bolile de piele ocupa primul loc in „topul” afectiunilor pe care le putem lua din bazine. Pitiriazisul versicolor este frecvent in sezonul cald, a explicat dr Amalia Anghel, medic dermatolog pentru digi24.ro.

In plus, daca mergi descult pe langa bazin sau la dus, poti lua micoza piciorului.

Pe de alta parte, prea mult clor in piscine sau stranduri poate determina iritatii ale pielii. Acneea poate fi agravata de clorul folosit pentru dezinfectarea bazinelor. „Frecvente sunt si micozele piciorului si verucile. Daca se foloseste prea mult clor pot aparea iritatii pe piele - inrosire, mancarimi, uscaciune, eczema. Acneea poate fi agravata de clorul folosit pentru dezinfectarea bazinelor”, a spus Amalia Anghel, medic dermatolog.

Pentru a evita neplacerile, este recomandat sa sa evitam sa mergem desculti, sa facem dus inainte si dupa, sa nu folosim prosoape sau halate de baie la comun.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea