Social

Memorialul durerii : lansare a cartii si colectiei DVD la Paris

Asociatia Connexion Roumanie si Casa Romaneasca din Paris organizeaza sambata 12 aprilie, de la ora 16h30, lansarea volumului Memorialul durerii : o istorie care nu se invata la scoala si a colectiei de 36 de DVD-uri , in prezenta autoarei, Lucia Hossu-Longin si a producatorului Dan Necsulea (38 rue Ribera 75016 Paris, metrou Jasmin).

Lucia Hossu-Longin, realizatoarea serialului Memorialul durerii, difuzat de TVR incepand din august 1991, a filmat peste 150 de episoade consacrate salbaticei represiuni din inchisorile politice comuniste, distrugerii elitelor, rezistentei anticomuniste. O munca titanica, gratie careia nu se mai poate nega caracterul criminal al regimului comunist din Romania, un zid al memoriei impotriva uitarii vinovate si, de cele mai multe ori, interesate ori chiar complice.

Editate de Humanitas si TVR Media, volumul si setul de DVD-uri reprezinta acel proces al comunismului care nu a avut loc in Romania. Unele dintre personajele serialului (Paul Goma, Remus Radina, Sergiu Grossu, Cicerone Ionitoiu) traiesc sau au trait la Paris. Casa Romaneasca, organizatie cu peste 25 de ani de traditie in capitala Frantei, si Connexion Roumanie, asociatie pentru promovarea culturii romane in Franta, aduc un omagiu cu aceasta ocazie acestor luptatori pentru libertate.
Intrarea libera.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea