Social

#hamas #fatah #gaza #conflict

Membrii gruparilor rivale Hamas si Fatah s-au luptat in Fasia Gaza

Noua oameni au fost ucisi, iar peste 90 raniti in cursul confruntarilor inter-palestiniene care au avut loc, sambata, in Gaza intre membrii gruparilor rivale Hamas si Fatah. Hamas i-a acuzat pe adversarii lor ca ar fi responsabili de comiterea atentatului cu bomba de la 25 iulie, soldat cu moartea a cinci militanti si a unei fetite in varsta de cinci ani.

Luptele s-au declansat dupa ce Politia fidela Hamas a incercat sa aresteze unsprezece suspecti in ancheta atentatului. Doi dintre membrii organizatiei au fost ucisi in urma unui tir cu mortiere si rachete asupra unui post de politie .

In confruntari si-au mai pierdut viata sapte civili, iar peste 90 au fost raniti. Luptele s-au oprit in cursul dupa-amiezei, iar mai multi membri ai gruparii Fatah s-au predat Politiei. 180 de palestieni, loiali gruparii Fatah, au reusit sa ajunga la frontiera cu Israelul si intentioneaza sa se refugieze in Cisiordania .

Medicii israelieni au tratat noua refugiati raniti. Aceasta deschidere exceptionala a granitei a fost negociata de Mahmud Abbas cu ministrul israelian al Apararii, Ehud Barak .

Dupa atentatul de la 25 iulie, Politia fidela Hamas a arestat peste 300 de activisti Fatah in Fasia Gaza si au inchis un post de radio al acestei organizatii. Tensiunile dintre cele doua factiuni rivale palestiniene s-au reaprins dupa numai un an, cand incetarea violentelor a fost negociata de Egipt.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea