Social

Membrii BEC isi declina competenta in cazul plangerii impotriva lui Flutur

Membrii BEC si-au declinat, joi, competenta in ceea ce priveste solutionarea unei sesizari facute de Organizatia Judeteana PSD Suceava prin care candidatul PD-L la functia de presedinte a Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, era acuzat ca ar fi dat mita electorala.

Purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet, a precizat, pentru Agentia MEDIAFAX, ca sesizarea in care este invocata o "actiune de oferire de bani in campania electorala" este de competenta Politiei, fiind vorba despre o infractiune .

El a afirmat ca, potrivit sesizarii, Gavril Marza , presedintele Organizatiei Judetene PSD Suceava, a depus, anterior, o plangere similara la Parchetul Suceava.

Muhulet a declarat ca, potrivit Legii 67/2004 privind alegerea autoritatilor administratiei publice locale, promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase in timpul campaniei electorale, precum si in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati ori un

anumit candidat pentru functia de primar , consilier sau de presedinte al consiliului judetean, precum si primirea acestora de catre alegatori constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani. (continuarea in Mediafax)

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea