Social

Melinescu se contrazice in dosarul "Dana"

Ioan Melinescu, fostul sef al Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, sustine ca tranzactia prin care Dana Nastase a primit 400.000 de euro a fost verificata de doua ori de Oficiu si ca era vorba de bani liciti. Nu am nici o legatura cu dosarul Dana Nastase. In 1999-2000, sef al Oficiului era domnul Cucu.
Nu am vazut acest dosar niciodata, a declarat Melinescu. Dar, desi a sustinut ca nu a vazut dosarul, Melinescu a spus ca in analiza efectuata in acel dosar nu a rezultat ca banii provin din comiterea unei astfel de infractiuni. Acolo era vorba de o tranzactie mobiliara.
S-a verificat, si cel care a cumparat bijuteriile avea banii incasati de la mai multe societati ca dividende . Erau bani liciti, asa era legea. Nu imi aduc aminte al cui era contul, dar cred ca era al Tamarei.
Verificarea realitatii tranzactiei nu era treaba Oficiului, a adaugat Melinescu. El spune ca propunerea ca raportul sa fie trimis procurorilor a fost respinsa de fiecare data, pentru ca legea era incompleta la acea vreme. Melinescu nu a explicat, insa, cum de a disparut, din propria ograda, acest raport. Declaratiile au fost facute dupa ce a fost audiat de procurori intr-un dosar in care este acuzat de uzurpare de calitati oficiale. El a intrat in atentia procurorilor dupa ce succesorul sau la conducerea Oficiului, Iulian Dragomir, a inaintat cinci plingeri penale in care il acuza de incalcarea legii privind protectia informatiilor clasificate si ca ar fi dosit dosare importante, care vizau oameni de afaceri controversati, precum Omar Hayssam si Genica Boerica.
Potrivit unor surse judiciare, acest dosar ar putea fi finalizat si trimis in instanta saptamina aceasta. El mai este cercetat de procurori pentru sustragere sau distrugere intr-un dosar privind disparitia unui raport, care privea o tranzactie bancara a Danei Nastase de 400.000 de euro.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea