Social

Megalopolis Braila-Galati

Planul de unificare a oraselor Braila si Galati intr-un megalopolis incepe sa se materializeze, dupa ce consilierii judeteni braileni au aprobat un proiect de hotarire care are sane mari sa primeasca acceptul guvernului.
Proiectul prevede trecerea a peste 1.000 ha din administrarea Agentiei Domeniului Statului in domeniul public al judetului Braila si este destinat realizarii de investitii in zona Braila-Galati. Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu , spune ca realizarea megalopolisului este o dorinta mai veche a reprezentantilor celor doua judete, care, daca se va materializa, va duce la crearea unei aglomerari urbane cu 800.000-1.000.000 de locuitori, a doua ca marime dupa Bucuresti .

Bunea precizeaza ca nu se pune deocamdata problema gasirii unei denumiri noi pentru aceasta zona, care va cuprinde spatii comerciale , un nou cartier de locuinte si chiar un aeroport. Proiectul final de realizare a megalopolisului va fi prezentat guvernului dupa ce autoritatile locale vor finaliza demersurile pentru infrastructura spatiului comun pe care il vor imparti cele doua judete. Presedintele CJ Braila spune ca nu poate avansa, inca, o data a finalizarii proiectului, inaintea prezentarii lui in fata guvernului.

Demersul autoritatilor locale este sustinut de premierul Tariceanu care, aflat intr-o vizita la Braila, a declarat ca guvernul va sprijini acest proiect in masura in care locuitorii celor doua orase isi doresc aceasta unire. Tariceanu a precizat ca actiunea va fi un cistig economic, social si cultural.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea