Social

#supermarket mega image #magazine mega image #vanzare mega image #mega image a fost vandut #mega image

Mega Image a fost vandut! Iata ce se va intampla cu celebrul lant de supermarketuri

Grupul olandez Royal Ahold a finalizat negocierile pentru a prelua grupul belgian Delhaize, ce detine lantul de supermarketuri Mega Image din Romania, potrivit medifax.ro. Dupa cativa ani de speculatii, acordul a fost accelerat de intensificarea concurentei in SUA, venita inclusiv din partea Wal-Mart Stores.

Investitorii Delhaize vor primi 4,75 de actiuni Ahold pentru fiecare actiune proprie, au anuntat miercuri cele doua companii, scrie mediafax. Tranzactia evalueaza Delhaize la 90,04 euro pe actiune, cu 2,3% peste cotatia de la inchiderea bursiera de marti.

Actionarii Ahold vor detine 61% din compania rezultata in urma tranzactiei si vor primi 1 miliard de euro, suma pe care retailerul olandez intentioneaza sa o returneze actionarilor.

Rezultatul este o tranzactie in valoare de 9,32 de miliarde de euro in actiuni si crearea celui de-al cincilea cel mai mare operator de supermarketuri din Statele Unite ale Americii, cu vanzari de peste 54 de miliarde de euro si o cota de piata de peste 4%, potrivit analistilor bancii Natixis.

"Aducem impreuna doua organizatii de clasa mondiala", a declarat directorul general al Ahold, Dick Boer.

Presedintele Delhaize Mats Janssen va deveni presedinte al Ahold Delhaize, iar directorul general al grupului belgian va fi CEO adjunct.

Se preconizeaza ca tranzactia va fi finaliza la mijlocul anului 2016.

Delhaize este prezent pe sapte piete la nivel mondial, Belgia, Luxemburg, Romania, Serbia, Grecia, SUA si Indonezia. Grupul belgian are peste 3.400 de magazine, anul trecut inregistrand venituri de peste 21 miliarde de euro.

Mega Image, brand al grupului Delhaize, este in prezent cel mai mare lant de supermarketuri din Romania. Celebra retea cuprinde 420 magazine, sub marcile Mega Image (203 magazine), Shop&Go (214 magazine), AB COOL FOOD (1 magazine), Gusturi Romanesti (1 magazine) si Mega Drive (1 magazine).

Surs afoto: retail-fmcg.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea