Social

Medvedev se intalneste cu separatistul Smirnov

Liderul transnistrean Igor Smirnov se va intalni cu presedintele rus Dmitri Medvedev pana la sfarsitul acestui an, a declarat secretarul adjunct al Consiliului rus de Securitate, Iuri Zubakov, citat de Interlic.

In cadrul discutiilor purtate la Tiraspol , Smirnov si Zubakov au examinat modalitatile de reglementare a conflictului transnistrean. „Am convenit, asa am facut si cu Ucraina anterior, ca problemele economice vor fi examinate in formatul 5+2 (Republica Molodva, Transnistria , Rusia, Ucraina, OSCE , SUA si UE, n.r.)“, a declarat Zubakov. Totodata, negociatorul rus s-a intalnit ieri cu liderul comunist de la Chisinau, Vladmir Voronin.

Disponibilitatea reluarii negocierilor de catre Tiraspol a venit si pe filiera Kiev, ca urmare a vizitei de saptamana trecuta a ministrului ucrainean de externe Vladimir Ogrizko in regiunea transnistreana. Un prim pas in deblocarea negocierilor intrerupte in urma cu doi ani a fost intalnirea „istorica” dintre Voronin si Smirnov, din luna aprilie.

Rusia ar putea presa pentru un acord in dosarul transnistrean pana la alegerile parlamentare din martie anul viitor, care vor aduce schimbarea de garda la Chisinau.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea