Social

#dmitri medvedev #vladimir putin #inmormantare aleksei

Medvedev, Putin, Lukasenko si Tadici, la funeraliile patriarhului Aleksei al II-lea

Presedintele rus Dmitri Medvedev, premierul Vladimir Putin , dar si liderii belarus, Aleksandr Lukasenko , si sarb, Boris Tadici , erau asteptati marti la inmormantarea patriarhului rus Aleksei al II-lea , decedat vineri, la varsta de 79 de ani.

Funeraliile lui Aleksei al II-lea, care a reconstruit influenta Bisericii Ortodoxe in Rusia, cu sustinerea lui Vladimir Putin, au inceput marti dimineata, la Moscova, in catedrala Iisus Mantuitorul, informeaza AFP.

Slujba, care a inceput la ora locala 8.00 (7.00 ora Romaniei), urma sa dureze trei ore. Trupul patriarhului a fost expus in ultimele zile in imensa catedrala alba cu dom aurit din apropiere de Kremlin, dinamitata de Stalin in 1931 si reconstruita in anii '90.

Slujba funerara urma sa inceapa la ora locala 11.00 (10.00 ora Romaniei), iar inhumarea la ora 13.00 (12.00 ora Romaniei). Cosciugul deschis, potrivit traditiei ortodoxe, a fost asezat pe un catafalc inconjurat de trandafiri albi si de crini , in centrul catedralei. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea