Social

#voronin #medvedev #romania #chisinau #moldova

Medvedev este de acord cu masurile violente luate impotriva manifestantilor de la Chisinau

Rusia este de acord cu masurile luate la Chisinau pentru "restabilirea ordinii constitutionale”. Presedintele Rusiei , Dmitri Medvedev, a declarat astazi, dupa intalnirea avuta cu presedintele moldovean , Vladimir Voronin, ca sustine modul in care conducerea moldoveana a gasit sa rezolve manifestatiile din timpul revoltelor sangeroase din aprilie.

Prin aceste reactii, Medvedev riposteaza la concluziile trimisilor speciali ai Uniunii Europene la Chisinau, care au raportat grave incalcari ale drepturilor omului dupa revoltele anticomuniste de la inceputul lui aprilie.

Europenii au mentionat in concluziile lor ca in cazul manifestantilor arestati la Chisinau, acestora li s-au incalcat drepturile fundamentale, acestea fiind incalcate si in cazul introducerii vizelor de catre autoritatile moldovene, pentru cetatenii romani.

Presedintele rus a precizat ca "este foarte important ca Moldova sa se dezvolte independent, ca un stat suveran", potrivit Realitatea TV. In urma intalnirii de astazi dintre Voronin si Medvedev, presedintele moldovean i-a multumit liderului moldovean pentru sustinere, mentionand faptul ca asupra Moldovei se fac presiuni, de destabilizare politica a statului.

El a amintit faptul ca in luna aprilie Moscova a condamnat arborarea steagului romanesc pe o cladire guvernamentala de la Chisinau si a lansat, in presa sau prin vocile diversilor oficiali, critici la adresa Romaniei, acuzand-o de interventie in politica interna a Moldovei.
    

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea