Social

Medvedev, de unul singur in campanie

Dmitri Medvedev , protejatul lui Putin se agita prin turnee electorale, desi nimeni nu-i poate ameninta pozitia de favorit la alegerile prezidentiale din 2 martie. El isi continua linistit campania electorala prin tara, fara sa acorde prea mare importanta faptului ca OSCE si-a anulat misiunea de observare a scrutinului. Candidatul partidului pro-Kremlin Rusia Unita la alegerile prezidentiale, Dmitri Medvedev , nu se sinchiseste de demersul Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa, care prin refuzul de a observa alegerile din Rusia a aruncat o umbra asupra alegerilor prezidentiale, mai ales ca institutia a explicat ca decizia sa a fost determinata de „restrictiile impuse de autoritatile ruse“. Imediat dupa ce OSCE a anuntat decizia, in cursul saptamanii trecute, guvernul si clasa politica rusa au reactionat, calificand-o drept „inacceptabila“ si „rusofoba“.

Medvedev incurajeaza cresterea natalitatii

Insa, Dmitri Medvedev nu se sinchiseste de atata lucru si isi continua nestingherit misiunea de a convinge alegatorii ca el reprezinta singura optiune pentru Rusia, marsand in campanie pe doua puncte importante, considerate prioritati, respectiv lupta anticoruptie si cresterea natalitatii. De altfel, acest ultim aspect a fost foarte bine reflectat de initiativa pe care potentialul mostenitor al Kremlinului a avut-o ieri. Dmitri Medvedev a mers in vizita la o femeie in varsta de 37 de ani din Moscova, care tocmai a nascut al treilea copil, lucru considerat important in Rusia, acolo unde se constata un declin demografic accentuat In toate regiunile pe care le-a strabatut in campania sa electorala, Medvedev a abordat acest aspect. Ajuns saptamana trecuta in Kabarovsk, in Extremul Orient, la 8.500 de kilometri de Moscova, acesta a insistat nu numai asupra luptei impotriva coruptiei care va contribui la cresterea nivelului de trai, ci si asupra necesitatii de a relansa demografia, cresterea de anul trecut de 8% a ratei natalitatii nefiind suficienta. Dmitri Medvedev le-a explicat rusilor ca trebuie sa faca fata vecinilor chinezi care sunt departe de a avea o astfel de problema.

Medvedev i-a uitat pe rivali

Cu mai putin de o luna inainte de alegerile prezidentiale, campania electorala din Rusia pare sa fie redusa la strictul necesar. Medvedev a decis sa nu participe la dezbaterile televizate care aduc la aceeasi masa toti candidatii pe motiv ca „el lucreaza pentru Rusia“ si nu are timp de pierdut in astfel de intruniri. Oricum el poate sta linistit pentru ca se afla in top in sondaje. Un recent studiu de opinie realizat de Institutul Vtiom arata ca Medvedev este creditat cu 63% din intentiile de vot, urmatorul clasat fiind candidatul Partidului Comunist Ghenadi Ziuganov, cu 7% din optiuni. Alte sondaje il crediteaza pe Medvedev chiar cu 80% din intentiile de vot. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea